Hlavní obsah

Deštníky a kabáty o víkendu vyměníme za sluneční brýle a trička

Víkend plný slunce, kdy by měly teploty dosahovat 22 až 23 °C, předpovídá meteoroložka Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress. V pondělí by dokonce měly padat teplotní rekordy. Žádné výraznější ochlazení by nemělo nastat ani příští týden.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Všechny pranostiky hovoří o tom, že po svatém Lukáši, 18. říjnu, by se měl změnit ráz počasí, kdy se vše připravuje na zimu a nastává ochlazení. To rozhodně platit nebude,“ řekla Honsová Novinkám.

Pršet by mělo přestat během čtvrtka večera, na jihovýchodě území v pátek dopoledne. Přes vydatné srážky budou oba dva dny teplotně stále nadprůměrné, a to v rozmezí 14 až 18 °C.

Do Česka postupuje tlaková výše, která s sebou přinese teplý vzduch. Čeká nás proto slunečný a teplý víkend.

V sobotu bude zpočátku oblačno a na mnoha místech se objeví mlhy. Po jejich rozpuštění by mělo být polojasno. Ráno se budou teploty pohybovat v rozmezí 10 až  6 °C, odpoledne se rtuť teploměru vyšplhá k 19 °C.

Neděle bude ještě teplejší. Ráno by měly provázet mlhy. Po jejich rozpuštění bude jasno a teploty se budou pohybovat mezi 18 až 22 °C. Pokud na některých místech mlhy zůstanou po celý den, teplota by se měla pohybovat kolem 15 °C.

Pondělí bude ještě teplejší. „Příliv teplého vzduchu bude kulminovat a očekáváme, že padnou teplotní rekordy,“ tvrdí Honsová. Po rozpuštění ranních mlh by se měly teploty pohybovat mezi 19 až 23 °C.

Výraznější změna by neměla nastat ani v následujících dnech. „V úterý se k nám sice dostane studená fronta, která s sebou přinese lehké ochlazení a srážky, ale v druhé polovině týdne by se mělo opět vyčasit,“ slibuje Honsová. Teploty se budou stále pohybovat mezi 13 až 17 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám