Hlavní obsah

Sobotka předal Zemanovi nominaci Šlechtové na ministryni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD) ve čtvrtek v podvečer předal prezidentovi Miloši Zemanovi nominaci Karly Šlechtové na post ministryně pro místní rozvoj. Prezident Šlechtovou přijme v pátek.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Karla Šlechtová

Článek

„Panu prezidentu Zemanovi jsem dnes osobně předal nominaci Karly Šlechtové, kterou mi hnutí ANO navrhlo na funkci ministryně pro místní rozvoj po odcházející Věře Jourové,“ potvrdil premiér v tiskové zprávě.

„Za klíčové považuji, že je do této pozice navržena kandidátka, která je detailně seznámena s problematikou čerpání peněz z evropských fondů. Jsem přesvědčen, že právě tato agenda je z pohledu vládních priorit na Ministerstvu pro místní rozvoj zcela zásadní,“ dodal Sobotka a upřesnil, že po Šlechtové bude jako první chtít, aby předložila komplexní zprávu o aktuálním čerpání eurofondů.

Šlechtová má nahradit Jourovou, jež by se měla v nové Evropské komisi stát eurokomisařkou pro spravedlnost, ochranu spotřebitele a otázky rovnosti pohlaví. [celá zpráva]

Prezident Zeman se podle České televize se Šlechtovou setká v pátek odpoledne a o jejím jmenování rozhodne příští týden.

Karla Šlechtová

Šlechtová se narodila v roce 1977 v Karlových Varech. Od letošního června pracovala jako ředitelka odboru EU fondů při Úřadu vlády, do té doby od roku 2011 působila na ministerstvu pro místní rozvoj ve funkcích zaměřených rovněž na čerpání evropských fondů, například jako ředitelka odboru přípravy programového období 2014 až 2020. Ze Západočeské univerzity má inženýrský titul z oboru ekonomie. Domluví se anglicky, německy, francouzsky a částečně holandsky a bulharsky.

Reklama

Výběr článků

Načítám