Hlavní obsah

Svobodní luxovali před vládou

Právo, tin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Happening s vysavači před Úřadem vlády ve středu uspořádala Strana svobodných občanů. Protestovala proti tomu, že od letošního 1. září má v EU platit zákaz prodávat vysavače s příkonem nad 1600 wattů. Od září 2017 musí zmizet z trhu i domácí vysavače s příkonem nad 900 W.

Foto: Jan Martinek, Právo

Vysavačový happening Svobodných před Úřadem vlády

Článek

Happeningu, při kterém několik desítek demonstrantů před Strakovou akademií vyluxovalo modrý koberec se žlutými hvězdami, se zúčastnil i předseda a europoslanec Petr Mach a místopředseda a kandidát na primátora Jiří Payne. „Je to další euronesmysl, za který bohužel spíš mohou ministři členských zemí. Ti mu v roce 2009 dali mandát na Evropské radě, aby se na ně paní Merkelová nedívala špatně,“ řekl Mach.

Foto: Jan Martinek, Právo

Demonstranti vysávali modrý koberec se žlutými hvězdami

Vysavače s mírnějším příkonem podle Macha žádnou energii neušetří, protože lidé budou vysávat dvakrát déle. Směrnice se navíc netýká průmyslových vysavačů, které spotřebitelé mohou používat místo domácích.

„Stejně tak jako se teď prodávají topná tělesa s vedlejším efektem svícení místo žárovek, které soudruzi zakázali,“ uvedl Mach.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám