Hlavní obsah

Vláda si zatím stojí v očích veřejnosti dobře, tvrdí průzkum

Novinky, jas

Kabinet premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) hodnotí veřejnost prozatím celkem pozitivně. S jejím programem je podle šetření CVVM spokojeno 53 procent občanů. Opačný názor zastává 30 procent veřejnosti.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vláda Bohuslava Sobotky s prezidentem Milošem Zemanem

Článek

„Relativně dobře, byť pouze s malým převisem spokojenosti nad nespokojeností, skončilo i hodnocení osoby premiéra, s nímž spokojena je bezmála polovina (48 procent) veřejnosti,” dodala agentura. Nespokojenost vyslovilo 43 procent dotázaných.

Větší počet nespokojených nad spokojenými se objevuje při hodnocení komunikace kabinetu a jeho personálního složení. Kladně hodnotí komunikaci 42 procent lidí, negativní názor zastává 46 procent dotázaných. Personální složení se zamlouvá 40 procentům Čechů, zatímco výhrady má 50 procent.

„Vyšší míru nespokojenosti ve všech ohledech vyjadřovali lidé, kteří negativně hodnotí současnou politickou, ale i ekonomickou situaci, kteří by rozhodně nešli volit a nedůvěřují jak vládě, tak i ostatním ústavním orgánům, případně preferují TOP 09,” uvedla agentura.

„Ve všech ohledech významně lépe hodnocenou vládou v minulosti byla pouze mimořádně pozitivně vnímaná „nestranická“ překlenovací vláda Jana Fischera,” připomnělo CVVM. Připomíná, že veřejnost v minulosti podobně oceňovala ještě program vlády premiéra Vladimíra Špidly (ČSSD). Jako premiér byl pozitivněji než Sobotka svého času hodnocen Jiří Paroubek (ČSSD).

Reklama

Výběr článků

Načítám