Hlavní obsah

Na východ ČR se přiženou silné bouřky, varují meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu odpoledne udeří na území Zlínského, Olomouckého a Moravskoslezského kraje silné bouřky. Varování před nimi vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Intenzivní bouřky zasáhnou východ země. Ilustrační foto

Článek

Výstraha platí od 13.00 do 20.00. Při bouřce může ojediněle spadnout až 30 milimetrů srážek.

Podle meteorologů se bude během středy v Česku tvořit kupovitá oblačnost spojená místy s přeháňkami a bouřkami. Nejčetnější bouřky přitom očekávají na východě a severovýchodě území. Večer má už srážek ubývat.

S bouřkami by lidé měli počítat i v dalších dnech. „Předpovědi proto budeme dál upřesňovat a v případě potřeby vydávat další výstražné informace," uvedl meteorologický ústav.

Bouřky řádí už od Velikonoc

Intenzivní odpolední bouřky se na území ČR vyskytují už od velikonočního víkendu a potrvají nejméně do soboty.

Po úterní silné bouřce v Praze, která přinesla i krupobití, zůstaly zhruba na hodinu bez proudu čtvrtě Libeň, Střížkov a Prosek.

Krupobití v Praze na LetnéVideo: Pro Novinky.cz Vanda Schreierová

Silná bouřka s přívalovým deštěm zasáhla v úterý v podvečer také Liberec. Hasiči odčerpávali vodu ze sklepů, zaplavené byly i některé komunikace. Největší škody napáchala zřejmě voda v suterénu hlavní liberecké pošty na Benešově náměstí, kde museli evakuovat archív, informoval operační důstojník libereckých hasičů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám