Hlavní obsah

Teplé počasí vydrží po celý týden. Deště bude minimum

Novinky, ras

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Teplé počasí vydrží i po celý nastávající týden. Pranostika sice říká: Duben, za kamny ještě budem, ale letos to zřejmě platit nebude. V noci a ráno nás sice mohou provázet mlhy a teploty místy kolem bodu mrazu, odpoledne by se ale měla rtuť teploměru vyšplhat až k příjemné dvacítce.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Po většinu týdne bude oblačno, ale pršet by mělo jen ojediněle. O něco vydatněji pak v pátek a o víkendu. Novinkám to v pondělí řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

V pondělí čekáme polojasno až skoro jasno, na severovýchodě území přechodně až oblačno a přeháňky jen ojediněle. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C, v 1000 m na horách kolem 12 stupňů, na Šumavě až 15.

Před rokem na apríla hustě chumelilo

Zajímavé je srovnání letošního a loňského apríla. Zatímco 1. dubna 2013 hustě chumelilo a teploty se pohybovaly jen kolem nuly, letos bude situace dramaticky odlišná.

V úterý totiž čekáme skoro jasno až polojasno, místy přechodně oblačno s nejvyššími denními teplotami mezi 16 až 20 stupni. Nejnižší noční teploty klesnou na 5 až 1 stupeň, ráno se ojediněle vyskytnou mlhy. Chladněji bude na severovýchodě, kde teploměry ukážou jen kolem patnácti stupňů.

Ani ve středu se ráz počasí nezmění. Mělo by být skoro jasno až polojasno, místy přechodně oblačno a v Čechách ojediněle přeháňky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty se budou zase pohybovat mezi 16 až 20 stupni, na severovýchodě kolem 14 °C.

Ve čtvrtek by mělo být polojasno až oblačno s ojedinělými přeháňkami a teploty padat nebudou. Nejnižší noční se budou pohybovat mezi 7 až 3 stupni. Nejvyšší denní pak zase v rozmezí šestnácti až dvaceti stupni.

Na víkend mírné ochlazení

V pátek nás čeká mírné ochlazení a v bouřkách zaprší. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší pak 15 až 19 °C, na severovýchodě kolem 13 °C. Mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s.

O víkendu teploty zase o něco klesnou. Mělo by být oblačno až polojasno, místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 7 až 2 °C, při polojasnu mohou klesnout až k bodu mrazu. Nejvyšší denní pak budou v rozmezí 12 až 17 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám