Hlavní obsah

O náměstkovi na financích stále není jasno, Sobotka slevil z Peřiny

Novinky, Václav Lang
Praha

Premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka zřejmě sleví z požadavku, aby náměstka pro daně na ministerstvu financí vykonával Jiří Peřina z ČSSD, s čímž nesouhlasí ministr financí Andrej Babiš. Vyplývá to z jeho vyjádření na pondělní tiskové konferenci, kdy řekl, že soc. dem. trvá na náměstkovi ve vedení ministerstva financí, nicméně nezmínil Peřinovo jméno a poznamenal, že Peřina trval jen na sekci daní.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Článek

Sobotka zopakoval, že nadále platí dohoda, kdy strany nominují své kandidáty do resortů, které vedou ministři z jiných stran. „Předpokládám, že dohoda bude dodržena a že sociální demokracie bude mít náměstka i na úrovni ve vedení ministerstva financí,“ řekl.

„Pan Peřina byl nominantem na pozici náměstka pro daně na ministerstvo financí. Pokud vím, tak ministr financí má jinou představu o obsazení této pozice,“ poznamenal Sobotka. Dodal, že diskuse se nevedla o Peřinovi, ale o obsazení postu náměstka nominantem z ČSSD. „O této věci nadále jednáme,“ uvedl.

Zdůraznil také, že Peřina je odborníkem na daně. Na pozici náměstka pro daně s ním ale Babiš nepočítá – má už vlastního adepta.

Sám Peřina před týdnem v rozhovoru pro Novinky uvedl, že kývl na nabídku Babiše, aby byl jeho poradcem. Netrvá na pozici náměstka. [celá zpráva]

S Babišem se má Sobotka sejít během úterní schůze Sněmovny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám