Hlavní obsah

Palestinci měli na ambasádě knihu s otvorem na bombu

Novinky, sad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie našla na palestinské ambasádě v Praze knihu s vyřízlým otvorem, kde měla být ukryta bomba. Mohlo jít o zařízení k ochraně trezoru. Upozornily na to Lidové noviny.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Byt palestinského velvyslance v pražském Suchdole

Článek

Podobné zařízení pravděpodobně připravilo na Nový rok o život palestinského velvyslance Džamála Džamála. Vyšetřování se blíží k závěru a čeští experti se zatím přiklánějí k teorii, že Palestince smrtelně zranila silná nálož, kterou chtěl použít k zabezpečení sejfu.

Velvyslancova dcera Rana tvrdí, že nešlo o nešťastnou náhodu při manipulaci s trezorem v rezidenci, podle ní se stal obětí atentátu. Nálož prý někdo nastražil, jelikož bezpečnostní součástí trezoru nebyla.

Policie po výbuchu v domě našla zbraně, které nejsou v České republice evidovány. Šlo o škorpióny a pistole. Šéf pražské policie Vondrášek potvrdil, že za smrtí velvyslance nestojí terorismus ani úmysl někoho jiného.

„Z dosud zjištěných informací můžeme vyloučit teroristický útok nebo úmyslné jednání třetí osoby, které by bylo vedeno cílem někomu způsobit těžkou újmu na zdraví anebo smrt. Podle všeho došlo k neodborné manipulaci s výbušninou,“ uvedl Vondrášek.

Reklama

Výběr článků

Načítám