Hlavní obsah

O titul prvního narozeného dítěte letoška se dělí čtyři novorozenci

Právo, Novinky, ČTK, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned čtyři novorozenci se v tomto roce dělí o pomyslný titul „první dítě narozené letos v Česku“. Minutu po půlnoci se narodila dívka v Libereckém kraji, dva chlapci na jižní Moravě a chlapec ve Zlínském kraji. Děti i matky jsou v pořádku.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Prvním miminkem v Krajské nemocnici Liberec v roce 2014 je holčička Isabel, která se narodila minutu po půlnoci, měří 49 centimetrů a váží 2990 gramů. Maminka i holčička jsou v pořádku.

Také na jižní Moravě se letos stejně jako loni narodily dvě děti minutu po půlnoci. V obou případech jde o chlapečky, oba jsou z Brna. Malý Kryštof při porodu vážil 3,715 kilogramu a měřil 50 centimetrů a jeho maminka ho porodila ve Vyškově. Tomáš je o centimetr menší a vážil 3,72 kilogramu. Narodil se mamince v Brně na Obilním trhu.

Ve Zlínském kraji se minutu po půlnoci narodil Vojtěch v nemocnici v Kroměříži. Chlapec váží 3,6 kilogramu a měří 50 centimetrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám