Hlavní obsah

Slunce zůstane za mraky, koncem týdne se objeví sníh

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výhled na následující dny by bylo možné shrnout jako oblačné počasí s relativně příjemnými teplotami. Nízká inverzní oblačnost vydrží do středy, kdy začne počasí ovlivňovat další fronta, sdělila Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Inverze při pohledu z Ještědu

Článek

V pondělí i v úterý bude charakter velmi podobný. Převládat bude zataženo s nízkou oblačností, mlhami a ojediněle též mrholením. „V pondělí odpoledne se oblačnost místy protrhá na polojasno,“ doplnila Honsová.

Teploty se po oba dny dostanou nejčastěji na čtyři až osm stupňů, při rozpuštění nízké oblačnosti může být až 12 stupňů.

Ve středu bude zataženo s deštěm, na horách se může objevit sněžení. Ranní teploty klesnou na pět až jeden stupeň, denní maxima zůstanou v Čechách mezi čtyřmi a osmi stupni, na Moravě a ve Slezsku může být ještě až deset stupňů.

Oblačné počasí bude pokračovat rovněž ve čtvrtek i v pátek. Po oba dny lze čekat přeháňky, které mohou být sněhové i ve středních polohách. Teploty se po oba dny budou pohybovat mezi třemi a sedmi stupni.

Výraznější ochlazení by mělo dorazit o víkendu. Ranní minima klesnou k nule až minus čtyřem stupňům, přes den by měly teploty kolísat mezi nulou a pěti stupni. Sníh by se měl objevit i v nížinách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám