Hlavní obsah

Podzim se vrací, tentokrát definitivně

Novinky, jas

Slunečné počasí s teplotami šplhajícími až k hranici 20 stupňů s úterkem definitivně končí. Studená fronta srazí jak denní maxima, tak ranní minima, která se ve čtvrtek mohou dostat až pod bod mrazu, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Václav Lang, Novinky

Článek

V úterý bude nejčastěji oblačno až zataženo, objevit se  mohou i přeháňky, přičemž zejména na jihu území mohou být v průběhu dne četnější. Od západu bude odpoledne naopak ubývat oblačnosti. Maximální teploty se v úterý budou ještě pohybovat mezi 12 až 16 stupni.

Ve středu by mělo být v Čechách polojasno či skoro jasno, zatímco na Moravě a ve Slezsku bude doznívat studená fronta a převládat bude zataženo s deštěm,” řekla Honsová. Nejvyšší odpolední teploty se dostanou na  10 až 14 stupňů.

Počasí s minimem oblačnosti bude převažovat i ve čtvrtek, což se projeví na ranních minimech, která poklesnou k nule a budou kolísat v intervalu dvou až minus dvou stupňů. Odpoledne se rtuť dostane pouze na devět až 13 stupňů.

Počasí v dalších dnech bude odpovídat začátku listopadu a je třeba připravit se na proměnlivou oblačnost s četnými ranními mlhami, možnost přeháněk a teploty maximálně do 12 stupňů.

Teplotám z uplynulého prodlouženého víkendu, které byly v Praze o 8,5 stupně nad dlouhodobým průměrem, se již letos nepřiblížíme, konstatovala Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám