Hlavní obsah

Andrej Babiš točil v Praze vanilkovou, někteří si ho pletli se zmrzlinářem

Novinky, vrb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Lídr politického hnutí ANO, bude líp Andrej Babiš v rámci předvolební kampaně v Praze na Staroměstském náměstí v pátek točil zmrzlinu. Před jeho stánkem se tvořila dlouhá fronta.

Andrej Babiš točil v Praze zmrzlinuVideo: Novinky

 
Článek

Andrej Babiš seděl za obslužnými pákami zmrzlinářského karavanu poprvé. Za asistence zvědavých fotografů a kameramanů pak předvedl, že tuto činnost lze dobře zvládnout i bez předchozí praxe. Od té chvíle se nezastavil ani na vteřinu. Na studenou pochoutku zdarma a ještě z rukou známé tváře se začala tvořit fronta.

Lidé si „zmrzku od Babiše“ pochvalovali a našli se i tací, kteří lídra hnutí ANO nepoznali a domnívali se, že jde o zmrzlináře.

Andrej Babiš v rozhovoru pro Novinky.cz prozradil, že se změnou pracovní pozice by neměl problém: „Nevím, jestli bych tohle dělal celý den, to by mě asi moc nenaplňovalo, ale že bych byl nějaký provozní v restauraci nebo v hotelu, kde bych potkával lidi a dělal jim servis, tak proč ne. Dnes od 18 hodin budu ještě rozdávat párky na studentské akci, protože jsem prohrál sázku, kdo rychleji napíše esemesku. Já myslím, že naše firma brzo zkrachuje, když budu dělat politiku, takže se musím učit něco nového,“ dodal s úsměvem.

Na snídani s lidovci dorazili hladoví novináři

Jídlo je jedním z oblíbených prvků, který politická uskupení vybírají při oslovování voličů. KDU-ČSL uspořádala v pátek dopoledne v pražském kině Mat snídani pro všechny, kdo měli zájem diskutovat o aktuálních problémech. Na snídani s lídry a kandidáty strany Pavlem Bělobrádkem, Danielem Hermanem, Ivanem Gabalem a Janem Wolfem dorazila desítka novinářů. Koláčky, obložené houstičky a precizně naaranžovaná velká mísa s ovocem však téměř dvě hodiny ležely na stole netknuté.

Na snídani u KDU-ČSL dorazili hladoví novinářiVideo: Novinky

Jíst během diskuse se většina přítomných ostýchala. Po skončení formální části se po třech plných talířích doslova zaprášilo. O konzumaci se postarali především novináři, lídři strany se vzhledem k blížícímu se poledni vydali na oběd do přilehlé restaurace.

Související témata

Foto: Petr Hloušek, Právo

Andrej Babiš vystoupil

Foto: KDU-ČSL

Logo KDU-ČSL

Reklama

Výběr článků

Načítám