Hlavní obsah

Děti ze zkumavky se sešly v Gutovce

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Asistovaná reprodukce je pro mnoho párů jedinou možnosti, jak přivést na svět potomka. V sobotu se už po osmnácté sjely „děti ze zkumavky“ narozené po umělém oplodnění v Centrum asistované reprodukce klinického centra Iscare, v jednom z nejdéle působících zařízení pro léčbu neplodnosti, aby oslavily svůj den v centru volného času Gutovka v pražských Strašnicích.

Foto: Petr Horník, Právo

Děti narozené po umělém oplodnění při setkání v roce 2012

Článek

Od dopoledne tam kolem šesti set dětí různého věku, ale i jejich rodičů, řádilo na všech možných prolézačkách, skrýších, houpačkách, lezecké stěně i lanové dráze. Během pirátského dne moderovaného Richardem Langerem děti sportovaly a hledaly poklad. Jásaly nad příchodem Dády Patrasové a její žížaly Julie, která jim přišla zazpívat a neodmítla žádnou prosbu o společnou fotografii s účastníky. Uznalý potlesk patřil i špičkovému českému badmintonistovi Petru Koukalovi, jenž mezi děti zavítal.

„Dostali jsme na svět již kolem šesti tisíc dětí, a ty nejstarší z nich přicházejí do věku, kdy budou samy potomka brzy mít. To je nádherný pocit,“ řekl Právu a Novinkám primář centra asistované reprodukce Iscare MUDr. Jaroslav Hulvert.

Pracoviště, které vede, poskytuje rozsáhlou škálu léčebných postupů neplodnosti včetně nejmodernějších, jako je ICSI, genetika, preimplantační diagnostika či kryokonzervace. Svou činnost zahájilo v lednu 1995 jako jedno z prvních nestátních center asistované reprodukce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám