Hlavní obsah

Vydatný déšť zaplavil v Napajedlech na Zlínsku garáže a sklepy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Meteorology avizovaná bouřka se v podvečer přehnala Zlínským krajem. V Napajedlech na Zlínsku voda zaplavila několik garáží a sklepů a silný vítr utrhl střechu jednoho domu. Hasiči vyjížděli během asi 45 minut celkem čtrnáctkrát, kromě Zlínska i na Kroměřížsko a Uherskohradišťsko.

Foto: Pro Novinky Lukáš Kučera

Ilustrační foto

Článek

"Střecha domu se utrhla v Napajedlech v ulici Hřbitovní. Hasiči zabezpečili střechu i okolí, aby se nikomu nic nestalo. Do Napajedel jsme poté vyjížděli opakovaně na čerpání vody v ulicích Nábřeží, Svatoplukova a Komenského," přiblížil mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Hasiči čerpali vodu i v Bělově a Otrokovicích na Zlínsku a také v Bánově na Slovácku, kde ucpaný kanál zaplavoval zastávku. Odstraňovali i několik popadaných stromů na Kroměřížsku.

Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před silnými bouřkami platí ve Zlínském kraji až do sobotních 02:00. V regionu v pátek do večerních hodin opět panovala vedra, byť teploty nedosáhly rekordních čtvrtečních hodnot. Podle Petera Hrušky z brněnského pracoviště ČHMÚ teploty v kraji dnes stouply na 28 až 32 stupňů Celsia, což nestačilo ani na překonání rekordů pro dnešní den. V sobotu se však výrazně ochladí.

Reklama

Výběr článků

Načítám