Hlavní obsah

Maminka je na převýchově v Institutu Václava Klause, kontruje Paggio karikaturou

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čekání na reakci na karikaturu, kterou na svých stránkách zveřejnil Václav Klaus, nemělo dlouhého trvání. Poslanec Viktor Paggio (LIDEM) vlastnoručně načrtl kresbu, na které se holčička ptá své maminky, kde má druhou maminku. „Je na převýchově v Institutu Václava Klause,“ odpovídá žena dítěti.

Foto: Viktor Paggio

Poslanec Viktor Paggio (LIDEM) reagoval vlastní kresbou.

Článek

„Karikatura na webových stránkách Klaus.cz mě inspirovala k vlastnímu dílu. Múza mě políbila, a tak jsem se rozhodl, že také budu kontrovat umělecky. Trvalo to sice deset minut, ale dal jsem do toho všechno,“ řekl Právu Paggio.

Bývalý prezident Václav Klaus ve středu na svém webu zveřejnil karikaturu, na níž jsou coby rodiče dětí dvě ženy, respektive dva muži. Zatímco děvče se ptá mužů, který z nich je její matkou, chlapec se žen táže na otce. Proti karikatuře se zvedla vlna kritiky připomínající, že Klaus posiluje stereotypy a netoleranci a v důsledku útočí na samotné děti.

Poslanec Paggio v polovině května předložil ve Sněmovně novelu, která by měla rozšířit práva homosexuálů. Změna zákona, kterou zatím dolní komora neprojednala, by měla umožnit registrovaným partnerům stejného pohlaví osvojit si dítě.

Neznamená to však, že by homosexuálové mohli dítě adoptovat z dětského domova. Norma by se totiž týkala jen těch dětí, jejichž rodičem je jeden z registrovaného páru.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám