Hlavní obsah

Úklid po povodních začíná i v Praze, pomohou také hasiči

Praha
Aktualizováno

V hlavním městě odklízí následky povodní přes sedm desítek zaměstnanců Technické správy komunikací (TSK). K dispozici mají 25 strojů a přislíbenou pomoc mají rovněž od hasičů. Ti se s technikou zapojí do úklidu v okamžiku, kdy opadne voda. V pátek to uvedli mluvčí TSK Tomáš Mrázek a mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

BEZ KOMENTÁŘE: Odklízení bahna po povodních v pražských Žlutých lázníchVideo: Jakub Herzán, Novinky

 
Článek

„Připraveno máme 25 strojů a 70 lidí na ruční čištění. Uklízejí se komunikace, na kterých již opadla voda,“ uvedl Mrázek.

S úklidem pomohou také pražští hasiči. „Až opadne voda, pomůžeme vyčistit pražské ulice od bahna. Zprovozníme osm našich velkých aut, přimontujeme na ně radlice a na žádost zasažených městských částí pomůžeme s čištěním ulic,“ uvedla mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová. Hasiči budou pomáhat rovněž s čerpáním vody ze zatopených objektů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V centru Prahy probíhá velký úklid po povodníchVideo: Reuters

Za čtvrteční směnu měli hasiči dalších 69 případů souvisejících s dlouhotrvajícími nepříznivými povětrnostními podmínkami. „Mimoto pražští hasiči zasahovali u jedenadvaceti dalších případů, z toho u šesti požárů,“ uvedla Adamcová.

Silnice se musí zkontrolovat

Kromě čištění ulic začala TSK také speciální sondou kontrolovat silnice, ze kterých už voda ustoupila. Zkontrolovány již byly například ulice Papírenská a V Šáreckém údolí v Praze 6. V Papírenské TSK objevila dutiny. V Šáreckém údolí byla poškozena krajnice směrem k potoku. Na silnice tak nebudou smět těžká nákladní vozidla.

V průběhu povodně bylo v Praze kvůli velké vodě uzavřeno přes šest desítek silnic. Mezi nejvýznamnější uzavřené komunikace patřila na severu Prahy Roztocká a na jihu Strakonická, která je již s omezeními průjezdná.

Reklama

Výběr článků

Načítám