Hlavní obsah

Pražští policisté zachránili vrtulníkem bezdomovce, odřízla je voda

Právo, Stáňa Seďová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policisté v Praze mají mimořádně prodloužené služby z 12 na 24 hodin. Pomáhají, zachraňují i hlídají. Zatím v Praze nezaznamenali žádný případ rabování. Voda v metropoli nemá ani žádnou oběť. Ráno ale policisté museli povolat vrtulník, aby zachránili dva bezdomovce odříznuté vodou ve Velké Chuchli.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Městská policie sleduje rozvodněnou Vltavu na Mostě legií v Praze

Článek

„Zdvojnásobené směny nedostali příkazem. Žádají o to sami a chtějí pomoct. V ulicích je tisíc policistů i se strážníky a další stovka je na telefonu. Stahujeme lidi z volna. Pomáháme v dopravě, v zatopených oblastech i při záchranách,“ řekla Právu mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Jedna pondělní záchrana byla skutečně kuriózní. „Ráno v půl osmé nám volali na linku 158 dva bezdomovci, kteří z pondělí na úterý přespávali v jedné opuštěné ubytovně ve Velké Chuchli. Říkali, že se ráno probudili a všude kolem nich je voda. Jenomže když na místo přijeli policisté na raftech, zjistili, že se do ubytovny vážně není jak dostat. Byl tedy povolán vrtulník a ten je pět minut před desátou evakuoval na souš,“ popsala mluvčí policie.

Hasiče si spletli s rabujícími

Žádné jiné problémy s prohřešky proti zákonu ani pohřešované v metropoli zatím policisté nemonitorují.

„K žádnému rabování podle našich informací zatím nedošlo. Měli jsme tu sice jedno hlášení od lidí, že na člunu kolem domu projíždí nějací podivní lidé, že zřejmě chtějí rabovat, ale nakonec se ukázalo, že šlo o hasiče v civilu. Na druhou stranu je alespoň vidět, že si lidé více všímají, a to ceníme. Jinak nemáme v Praze zatím žádnou oběť na životech ani nikoho pohřešovaného,“ doplnila Rösslerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám