Hlavní obsah

Zeman podepsal 14 zákonů, včetně normy o odpadech, kterou dřív vetoval

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman v pátek podepsal 14 zákonů. Mimo jiné i novelu o odpadech, kterou v původní chybné verzi vetoval. Podepsal i novelu zákona o státních svátcích, která řadí mezi významné dny i 16. leden jako Den památky Jana Palacha. Informovala o tom mluvčí Hradu Hana Burianová.

Foto: Milan Malíček, Právo

Miloš Zeman

Článek

Novela zákona o odpadech je v identickém znění, které bylo schváleno letos v únoru. Prezident republiky ji vetoval pro porušení jednacího řádu Sněmovny a Senátu.  "Jedinou změnou je posunutí účinnosti ze září 2013 na říjen 2013, aby skutečně bylo možné tento zákon uvést v praxi i z hlediska přijetí prováděcích právních předpisů," uvedla Burianová.

Podpisu se dočkala rovněž norma, která zajistí hasičům doplňkový způsob financování na základě příspěvků od pojišťoven z vybraného povinného ručení.

Zeman připojil podpis i pod novelu o soudních poplatcích, která reaguje na novoroční amnestii tehdejšího prezidenta Václava Klause. Poškození, kteří vymáhají náhradu škody způsobenou amnestovaným trestným činem, nebudou díky novele muset platit soudní poplatky.

Mezi významné dny se zařadí vedle 16. ledna připomínajícího čin Jana Palacha i 12. březen coby Den přístupu České republiky k Severoatlantické smlouvě (NATO) a 28. březen jako Den narození Jana Ámose Komenského.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám