Hlavní obsah

Sníh a mráz se znovu přihlásí, oteplit by se mělo až v neděli

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konec zimního počasí a jakékoliv náznaky jara můžeme v nejbližších dnech spolehlivě zapomenout. Poté co na počátku týdne dojde k rozpuštění inverze a zlepšení rozptylových podmínek, dočkáme se četných srážek a ochlazení, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

S nízkou oblačností se rozloučíme v průběhu noci z pondělí na úterý, kdy přijde od severu sněžení. Zatímco v nižších polohách půjde v úterý nejčastěji o srážky smíšené, na horách může připadnout až 15 centimetrů sněhu. "Ve večerních hodinách se může na silnicích tvořit náledí," upozornila Honsová

Ráno budou klesat teploty k minus šesti až minus dvěma stupňům, přes den se dostanou na hodnoty mezi minus jedním a třemi stupni Celsia.

Od středy se začne postupně ochlazovat. Převládat bude zataženo až oblačno se sněžením či přeháňkami. Sníh se již objeví i v nížinách, kde by se měly srážky pohybovat do pěti centimetrů. Na horách může připadnout i dvakrát tolik sněhu.

Ranní minima se budou pohybovat v intervalu minus sedmi až minus tří stupňů, přes den budou teploty kolísat kolem nuly v rozmezí minus dvou a dvou stupňů.

Ve čtvrtek by již mělo být srážek méně. I nadále bude zataženo s občasným sněžením či přeháňkami. Ráno bude znovu mrazivé, teploty klesnou k minus čtyřem až minus osmi stupňům, přes den se dostanou na minus tři až jeden stupeň.

Četná oblačnost s občasnými srážkami by měla vydržet i po zbytek týdne. Zatímco v pátek i v sobotu by se měly odpolední teploty držet na či pod bodem mrazu, v neděli by se mělo oteplit. Výhled však budou meteorologové ještě dále upřesňovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám