Hlavní obsah

V kauze jsem svědek, nic jsem nezpronevěřil, brání se poslanec Polčák

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslanec TOP 09 a Starostové Stanislav Polčák odmítl podezření, že ho šetří policie za to, že měl jako advokát porušit povinnosti při správě cizího majetku.

Foto: Poslanecká sněmovna ČR, Novinky

JUDr. Stanislav Polčák

Článek

„V celé kauze jsem pouze figuroval jako svědek, navíc věc byla odložena,“ řekl Právu Polčák.

Ten v úterý případ vysvětloval i kolegům v klubu. Podle informací Práva přivedl i své klienty, které jako advokát zastupuje, a ti mu měli dosvědčit, že nikomu peníze nezpronevěřil.

K případu se vyjádřil i Finanční analytický útvar (FAÚ) ministerstva financí.

„FAÚ poskytl Policii ČR na její vyžádání informace, které prioritně směřovaly k jiným osobám a poslance Polčáka se pouze týkaly. U žádné z prověřovaných osob však nebylo shledáno ze strany FAÚ podezření ze spáchání trestné činnosti,“ uvedl ředitel FAÚ Milan Cícer.

Ministr financí Miroslav Kalousek odmítl spekulace, že by na svého kolegu FAÚ poslal. „Nikdy jsem na nikoho FAÚ neposlal. O tom, že probíhalo toto šetření, jsem se dozvěděl až z médií,“ řekl Právu. Na dotaz, zda uvěřil Polčákovi, uvedl: „Já jsem naprosto přesvědčen, že jeho finance jsou absolutně čisté.“

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám