Hlavní obsah

S únorem přijde déšť a plískanice

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Měsíc únor bude srážkově nadprůměrný, informoval v dlouhodobé předpovědi Český hydrometeorologický ústav. Srážky přitom budou nejčastěji dešťové nebo smíšené. Sněžit bude pouze ve vyšších polohách.

S únorem přijde déšť a plískanice, sněžit má jen ve vyšších poloháchVideo: Novinky

 
Článek

Od pátku až do neděle 10. února bude převážně zataženo až oblačno s občasným deštěm nebo přeháňkami. Od vyšších poloh můžeme očekávat sněžení. Pouze na počátku a ke konci dekády by podle meteorologů mohlo sněžit také v nížinách. V noci teploty klesnou maximálně k -6 stupňům Celsia, denní maxima budou zpočátku od 0 do 6 stupňů, v druhé polovině období se ochladí na -3 až 3 stupně.

Také v období od 11. do 20. února bude převážně oblačno až zataženo s občasným deštěm nebo přeháňkami. Ty mohou být přechodně smíšené či sněhové. Sněžit by mělo zejména od vyšších poloh. V noci mohou teploty klesnout až k -8 stupňům, přes den se naopak budou pohybovat kolem nuly, případně vyšplhají až k 6 stupňům.

V závěrečných únorových dnech můžeme očekávat nejčastěji dešťové přeháňky. Sněžit má opět pouze od vyšších poloh. Ke konci období se podle meteorologů oblačná obloha protrhá na polojasno. Zároveň se oteplí. Denní maxima se budou nejčastěji pohybovat mezi -1 až 5 stupni, na konci února můžeme naměřit až 8 stupňů nad nulou.

Reklama

Výběr článků

Načítám