Hlavní obsah

Klasnová umetá cestu svému manželu Bártovi do čela VV

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

První místopředsedkyně Věcí veřejných Kateřina Klasnová nechce kandidovat při nadcházející volbě na post šéfky VV, ani zůstat ve vedení. Uvedla to v dopise straníkům, který se Právu podařilo získat. V něm také propaguje svého manžela Víta Bártu, jehož soud nedávno očistil z nařčení z korupce, jako nástupce předsedy VV Radka Johna.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kateřina Klasnová

Článek

Klasnová přiznala, že politicky a lidsky byly roky 2011 a 2012 těžké, i kvůli Bártovu procesu. „Přesto opět před zraky celého národa bude můj manžel za pár dní znovu bojovat o své čisté jméno. Doufám, že vyhraje. Následně bude Vít Bárta také bojovat o post předsedy strany,“ uvedla s tím, že sama kandidovat nebude ze dvou důvodů.

„Nikoli proto, že bych chtěla usnadnit cestu svému manželovi. Jak už jsem ale řekla, ve vedení strany jsem dlouhé roky. VV si zaslouží změnu. Navíc nechci stranu poškodit tím, že umožním novinářům spekulace o ,manželské kašírce´, v níž vlastně o žádný boj nejde, protože vyjde nastejno, jestli vyhraje Klasnová, nebo Bárta,“ napsala Klasnová.

Na chodu strany se Klasnová alespoň dočasně nechce podílet. Přiznala také vinu za pád preferencí VV. Ty podle průzkumů spadly až pod jedno procento.

Podle šéfky poslanců VV byla ve vedení strany častokrát přehlasována. „Dodnes mě to mrzí zejména v jednom případě, v otázce našeho vstupu do vlády. Role konstruktivní opozice ve Sněmovně nám sluší mnohem více, měli jsme ji vykonávat od počátku. V čele poslaneckého klubu také nyní vidím své hlavní místo,“ uvedla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám