Hlavní obsah

V Praze si lidé připomněli zavražděné prostitutky a prostituty

Novinky, vrb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Sdružení Rozkoš bez rizika uspořádalo v Praze happening proti násilí na lidech pracujících v sexuálních službách. Akce se konala u příležitosti Světového dne za ukončení násilí na lidech v sexbyznysu.

V Praze se demonstrovalo za zavražděné české prostitutky a prostitutyVideo: Novinky

 
Článek

Podle slov generální ředitelky Rozkoše bez rizika Hany Malinové bylo od roku 2000 v České republice zavražděno 18 prostitutek a dva prostituti.

Den, jehož symbolem je červený deštník, vznikl k uctění památky obětem amerického sériového vraha, který byl usvědčen z 49 vražd žen a dívek, zejména prostitutek.

Na pondělní happening dorazilo 10 lidí, kteří vyrazili z Opletalovy ulice do Vrchlického sadů, kde u pomníku rudoarmějců zapálili svíčky za mrtvé. Vytvořili také symbolickou zeď proti násilí a kolemjdoucím rozdávali letáčky s příběhy, které se pracovníkům a pracovnicím lechtivého byznysu staly.

Rozkoš bez rizika dlouhodobě usiluje především o snížení negativních sociálních důsledků spojených s provozováním prostituce a mimo jiné o její legalizaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám