Hlavní obsah

ČSSD může nakládat s majetkem, soud odmítl insolvenční návrh

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městský soud v Praze odmítl insolvenční návrh, který na sociální demokracii podal právník Zdeněk Altner. ČSSD, která tak opět může nakládat se svým majetkem, nyní analyzuje vzniklé škody a bude zvažovat další právní postup. Altner se v návrhu domáhal zaplacení údajného dluhu, který včetně jistiny i úroků dosahuje 250 miliónů korun.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Článek

Místopředseda ČSSD pro hospodaření Martin Starec ve středu uvedl, že Městský soud v Praze zveřejnil v insolvenčním rejstříku informaci, že usnesením Altnerův návrh odmítl.

„Z usnesení vyplývá, že soud podle předpokladu shledal v návrhu JUDr. Altnera nedostatky tak zásadní povahy, že brání dalšímu pokračování v řízení, a nadto soud návrh označil za zjevně bezdůvodný a zneužívající úpravy insolvenčního zákona,“ uvedl Starec.

Samotné insolvenční řízení soudním usnesením podle Starce formálně vzato nekončí, Altner se může odvolat. ČSSD už ale nemá omezeno nakládání s majetkem.

„Zanikly tím účinky spojené se zahájením insolvenčního řízení, které byla ČSSD v posledních dnech nucena strpět jako důsledek toho, že se stala terčem tohoto nepodloženého útoku ze strany JUDr. Altnera,“ sdělil Starec. „ČSSD v tuto chvíli analyzuje vzniklé škody a bude zvažovat další právní postup,“ doplnil.

Reklama

Výběr článků

Načítám