Hlavní obsah

Metanol policisté objevili už i v tuzemáku na Domažlicku

Právo, Jan Švábek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři lahve s tuzemákem obsahující nadlimitní množství metanolu zadrželi v sobotu dopoledne policisté na Domažlicku. V Plzeňském kraji se během dvou dnů jedná již o druhý případ. Na nález upozornila mluvčí policie Dana Ladmanová.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Policisté na Domažlicku zajistili celkem čtyři vzorky lahví s rumem, které s největší pravděpodobností obsahují větší množství metylalkoholu,“ sdělila Ladmanová. Zajištěné vzorky byly odeslány na odbornou expertízu, která výskyt metylalkoholu potvrdí či vyloučí.

Kriminalisté z krajského ředitelství nyní případ intenzivně šetří, nechtějí však podávat bližší informace. V současnosti tedy není jasné, o jaké lahve se jednalo a kde je policisté nalezli. „Preventivně chceme upozornit občany, aby byli pozorní a s opatrností užívali alkoholické nápoje,“ uvedla Ladmanová.

Metanol byl odhalen již v pátek v jednom ze vzorků alkoholu, které pracovníci Západočeské univerzity v Plzni v rámci středečních bezplatných testů odebrali. Jednalo se o první případ výskytu jedovatého alkoholu na území Plzeňského kraje. [celá zpráva]

Zda spolu oba případy souvisí, však Ladmanová potvrdit nemohla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám