Hlavní obsah

Vedení ODS alibisticky svaluje vinu na regiony. Jak laciné, zlobí se „rebel“ Florián

Právo, Jan Martinek

Jeden z rebelů v ODS, poslanec Jan Florián, v pondělí ostře kritizoval premiéra a předsedu ODS Petra Nečase za to, že údajně svalil vinu za volební neúspěch na regiony. Prohra ve volbách je podle Floriána především prohrou stranického vedení.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jan Florián (ODS)

Článek

„Je nepochopitelné, že premiér a předseda ODS dává vinu za volební debakl pouze regionům. Jsem přesvědčen, že volební neúspěch je důsledek toho, že ODS totálně rezignovala na svůj program, který voličům v roce 2010 slíbila,“ napsal Jan Florián v prohlášení, které poslal Právu.

„V regionech odpracovali kandidáti i členská základna maximum pro to, aby ODS uspěla. Rád bych připomenul, že na billboardech po celé ČR byli Petr Nečas, Miroslava Němcová a třeba na Moravě i výlep primátora Prahy Bohuslava Svobody. Je alibistické svalovat vinu na regiony, to je laciné!“ zlobí se jeden ze šestice rebelů, která nepodpořila daňový balíček.

Foto: Milan Malíček, Právo

Je málo členů klubu, kteří by chtěli přímou volbu, ale ani ODS nechce mít černého Petra.

„Očekával bych spíše poděkování všem členům za nasazení v předvolební kampani, ne kritiku a střelbu do vlastních řad. Jaroslav Kubera, který hájí program ODS a nehlasoval pro zvýšení daní, stejně jako šestice poslanců, uspěl,“ vzkazuje premiéru Nečasovi nespokojený poslanec.

Volby 2012

Přehled výsledků voleb do Senátu vám přinášíme v našem speciálu Volby 2012.

Reklama

Výběr článků

Načítám