Hlavní obsah

Závěr týdne bude studený, ráno se mohou vyskytnout přízemní mrazíky

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Astronomický podzim, který začne o tomto víkendu, se projeví poměrně nízkými teplotami. Ráno mohou klesnout až na dva stupně Celsia, odpoledne většinou nepřekročí 20 stupňů. Obloha by ale měla být s výjimkou deštivé soboty spíše jasná. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

O víkendu bude příjemných devatenáct stupňůVideo: Novinky

 
Článek

Ve čtvrtek ráno se teploty pohybovaly nejčastěji mezi 2 až 6 stupni, na některých místech ale klesly i pod nulu. Například v Jizerských horách naměřili -3,5 stupně Celsia, o něco tepleji bylo v Karlových Varech a Chebu, kde rtuť teploměrů ukázala na 0,9, respektive 1,6 stupně. Během dne by se však mělo oteplit zhruba na 15 až 20 stupňů. Obloha bude převážně slunečná až polojasná.

Podobné počasí i teploty očekávají meteorologové v pátek. Ráno se mohou vyskytnout přízemní mrazíky, odpoledne bude od severozápadu přibývat oblačnost.

První víkendový den se proto ponese ve znamení zatažené oblohy. Zejména v dopoledních hodinách bude na některých místech České republiky pršet. Vlivem zvýšené oblačnosti budou tentokrát rána teplejší, naměříme 6 až 10 stupňů. Odpolední teploty se budou pohybovat mez 15 až 20 stupni.

V neděli oblačnost ustoupí a bude převážně polojasno. Ráno se mohou ojediněle vyskytnout mlhy, teploty se vrátí na 2 až 6 stupňů. Odpolední maxima budou stejná jako v předchozích dnech.

Příznivci babího léta se vytouženého dočkají v následujícím týdnu. Ten by měl být převážně polojasný, v jeho první polovině budou teploty mezi 16 až 20 stupni, v druhé polovině už mohou atakovat i letní hranici 25 stupňů. „Kolem svátku svatého Václava 28. září nastane konečně to období, o kterém se mluví jako o babím létě,“ uzavřela Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám