Hlavní obsah

Tropy skončí s víkendem, následné příjemné léto občas zkazí déšť

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Následujících 30 dní by mělo být podle dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) teplotně nadprůměrných. Nejteplejší bude závěr srpna, ale příjemné teploty nad hranicí 20 stupňů Celsia by měly panovat i počátkem září.

Foto: Petr Horník , Právo

Osvěžení ve Vltavě během tropického léta

Článek

Období od 21. do 30. srpna by mělo nabídnout "skoro jasno až polojasno, přechodně oblačno místy s přeháňkami a bouřkami," očekávají meteorologové. Zároveň dodávají, že koncem měsíce budou srážky četnější.

V noci budou teploty klesat na 19 až 13 stupňů, později na  16 až 10 stupňů. Odpolední teploty budou stoupat na 24 až 30 stupňů, přičemž ojediněle může být až tropických 30 stupňů. V druhé polovině období poklesnou na 21 až 27 stupňů.

Od 1. do 10. září bude převládat oblačno s občasným deštěm či přeháňkami či ojedinělými bouřkami. Postupně bude podle meteorologů oblačnosti ubývat a srážky již budou pouze ojedinělé. Noční teploty budou klesat na 15 až devět, posléze 13 až sedm stupňů. Denní maxima vyšplhají na 19 až 25 stupňů.

Další zářijová dekáda od 11. do 20. září nabídne převažující polojasno. Pouze přechodně se podle meteorologů objeví oblačno s přeháňkami či deštěm. V noci bude rtuť klesat na 14 až osm stupňů, přes den 18 až 24 stupňů. Přechodně se mohou vyšplhat až na 27 stupňů Celsia.

Reklama

Výběr článků

Načítám