Hlavní obsah

Senátor Krejča vstoupil po odchodu z ČSSD do klubu KDU-ČSL

Novinky, jas, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Senátor Miroslav Krejča, který spolu s dalšími dvěma senátory opustil v minulých dnech klub ČSSD, se rozhodl vstoupit do klubu KDU-ČSL.

Článek

Z ČSSD Krejča kvůli rozporům s regionální organizací strany vystoupil už loni v říjnu.  Před časem přijal nabídku být jihočeským krajským lídrem SNK-ED a Strany soukromníků ČR.

Krejča požádal o přijetí do klubu KDU-ČSL, protože má k němu podle vlastního vyjádření programově i osobně nejblíže.

Sociální demokraté nemají s přestupem problém

ČSSD nepovažuje Krejčův přestup k lidovcům za žádný problém. Šéf senátorů sociální demokracie Petr Vícha sdělil Novinkám, že byl už ve čtvrtek o tomto kroku informován jak samotným Krejčou, tak předsedou lidoveckého klubu Václavem Koukalem.

„Poblahopřál jsem mu, že je v druhém nejlepším klubu v Senátu,“ prozradil Vícha, co řekl Krejčovi. Spolupráci se senátorem i s lidoveckým klubem na půdě horní komory přitom označil za vynikající.

Klub ČSSD opustili i Vladimír Dryml a Jiřina Rippelová, kteří svou další politickou kariéru spojili s SPOZ. Rippelová bude obhajovat mandát na Domažlicku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám