Hlavní obsah

Zeman bude mít kancelář v bytě Alice Masarykové

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezidentský kandidát Miloš Zeman ve čtvrtek dopoledne otevře svou oficiální kancelář. Usídlí se kousek od Pražského hradu, v bytě v Loretánské ulici, ve kterém žila dcera prvního čs. prezidenta.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Dům, v němž má Miloš Zeman pronajaté kanceláře.

Článek

„Je to přesně ten byt, kde bydlela Alice Masaryková,“ řekl v úterý Právu šéf Strany práv občanů – zemanovci Vratislav Mynář. V sousedství se nachází vládní Hrzánský palác nebo Černínský palác ministerstva zahraničí.

Zeman se svým týmem budou mít k dispozici čtyři místnosti se sociálním zařízením. Dům je ve vlastnictví tří fyzických osob, smlouva ale byla dohodnuta přes realitní kancelář. Podle Mynáře má byt v pronájmu občanské sdružení Přátelé Miloše Zemana, které bude kandidátovi poskytovat prostory za symbolickou jednu korunu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Nápis na zvonku domu

Zemanovci se neobávají, že budou kvůli tomu obviněni z obcházení prováděcího zákona k přímé volbě, který stanoví pro kampaň pro první kolo limit 40 miliónů korun. „Samozřejmě budeme všechna pravidla striktně dodržovat,“ řekl Mynář.

Podobným způsobem jako Zeman má ostatně vyřešen pronájem prostor jeho konkurent Jan Fischer. Mecenáška Národního divadla Dadja Altenburg-Kohl poskytla Fischerovi kanceláře v Žerotínově ulici na pražském Žižkově zdarma.

Na Hradčanech se v poslední době soustředí „prezidentské aktivity“. Miliardář Zdeněk Bakala financuje opravu domu U Drahomířina sloupu na Loretánském náměstí, tedy kousek od Zemanovy kanceláře, pro účely Knihovny Václava Havla. V tomto objektu bydlela manželka druhého čs. prezidenta Edvarda Beneše Hana.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám