Hlavní obsah

Závěr prázdnin orámuje proměnlivá oblačnost i příjemné letní teploty

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meteorologové očekávají, že zbytek prázdnin bude ve znamení proměnlivého počasí s občasnými přeháňkami a bouřkami. Po relativně teplém období, kdy budou teploty šplhat až k 30 stupňům Celsia, se ke konci měsíce ochladí na teploty kolem 25 stupňů. V září by mělo srážek postupně ubývat, očekává dlouhodobá předpověď Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Od neděle očekávají meteorologové jasno až polojasno. "Ve druhé polovině období (do 20. srpna, pozn. red.) se při zvětšené oblačnosti místy objeví přeháňky nebo bouřky," očekávají meteorologové.

Noční teploty budou klesat na 12 až 6 stupňů, posléze se dostanou na 17 až 11. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 17 až 21 stupni, ke konci období mezi 26 až 30 stupni.

Od 21. do 31. srpna bude převládat proměnlivé počasí s přeháňkami, zpočátku i bouřkami. "Ke konci období se očekává ubývání oblačnosti i srážek," uvádí předpověď.

V noci se ochladí na 16 až 10 stupňů, později pouze na 13 až sedm stupňů. Přes den se budou maximální teploty pohybovat mezi 17 až 23 stupni. Při zmenšené oblačnosti se v závěru měsíce může oteplit až na 27 stupňů.

V období od 1. do 10. září by mělo převládat polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti místy déšť. Srážky však budou postupně ubývat.

V noci budou teploty klesat na 13 až sedm stupňů, přes den se vyšplhají na 20 až 26 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám