Hlavní obsah

Tropický úvod srpna vystřídá ochlazení. Závěr bude jako na houpačce

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Úvod srpna nabídne podle dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) tropické teploty. Následně by se mělo mírně ochladit a maximální teploty budou kolísat kolem 25 stupňů. V závěru měsíce by mělo být chladněji a teploty se budou pohybovat kolem 20 stupňů.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Od 1. do 10. srpna bude nejprve převládat jasno až polojasno s přeháňkami či bouřkami. Postupně však bude oblačnosti více a četnější budou i bouřky, očekávají meteorologové. Konec období tak bude ve znamení četnější oblačnosti a přeháněk.

Nejvyšší denní teploty budou nejprve šplhat k 26 až 32 stupňům Celsia, následně poklesnou na 21 až 27 stupňů. Noční teploty budou na začátku a konci dekády mezi 15 a 10 stupni, jinak mezi 19 a 14 stupni.

Období od 11. do 20. srpna by mělo začít slunečným počasím s ojedinělými přeháňkami či bouřkami. "Během dekády dojde k ubývání slunečných dní a přibývání oblačných dní se srážkami převážně bouřkového charakteru," uvádí předpověď. Teploty se budou držet mezi 20 a 26 stupni, zpočátku může být při zmenšené oblačnosti i 29 stupňů. V noci bude rtuť teploměru klesat k 15 až devíti stupňům.

Od 21. do 31. srpna by se podle meteorologů měly střídat slunečné dny s oblačnými. Ty doprovodí i občasné srážky. Odpolední maxima pouze mezi 17 a 23 stupni. Během slunečných dní až 26. V noci by měly teploty klesat k 13 až sedmi stupňům.

Reklama

Výběr článků

Načítám