Hlavní obsah

Dvacet jezevčíků mrtvého soudce je k mání, Frenštát je nabízí k odběru

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frenštát pod Radhoštěm

Dvacet jezevčíků, které po sobě zanechal zesnulý ostravský krajský soudce Miloslav Studnička, nabízí Městská policie ve Frenštátě pod Radhoštěm k odebrání případným zájemcům.

Foto: Městská policie Frenštát pod Radhoštěm

Psi jsou zatím umístěni v provizorních kotcích, přesné místo nechce Frenštát zveřejnit.

Článek

V průběhu čtvrtečního odpoledne snímky psů policie zveřejní i na svých internetových stránkách spolu s kontaktem, na který se mohou případní zájemci hlásit.

První snímky již poskytla Městská policie ve Frenštátě pod Radhoštěm médiím. Přestože všechny útulky v okolních městech jsou přeplněné, nelze vyloučit, že velký mediální zájem o kauzu nevyjasněného soudcova úmrtí by mohl pomoci k jejich cestě za novými majiteli.

Podle veterináře Zdeňka Petra, který se se soudcem znal osobně a který psy po jeho smrti vyšetřil, jde o čtyři dospělé psy a šestnáct odrostlejších štěňat. „Psi jsou ve velmi dobrém zdravotním stavu, pan soudce se o ně dobře staral. Byli dobře živeni,“ řekl veterinář.

Tělo mrtvého soudce, který se stal známým zejména kvůli udělení výjimečných trestů čtyřem neonacistům za žhářský útok ve Vítkově, objevila policie v pondělí v jeho domě. Zpočátku existovalo podezření, že muže někdo zavraždil, vyšetřování ale zatím ukazuje, že soudce buď spáchal sebevraždu, anebo nešťastnou náhodou utrpěl zranění na krku. Příčinou smrti byla zástava srdce jako následek krvácení z rány na krku a následné embolie. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám