Hlavní obsah

Ceny nadstandardů se výrazně liší, lehčí sádra stojí 73 ale i 2000 korun

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Za nadstandardy v lékařské péči si lidé v České republice mohou připlácet od ledna. Aby bylo jejich rozhodování snazší, server Čekacídoby.cz přinesl přehled příplatků za nadstandardy v jednotlivých nemocnicích. Lidé si tak dopředu mohou zjistit například to, kolik zaplatí za odlehčenou sádru.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Z údajů serveru tak vyplývá, že nejlevnější sádrovou dlahu z polymeru na celou nohu v současné chvíli nabízí Fakultní nemocnice Na Bulovce, a to za 73 korun. Druhá nejlevnější je plzeňská fakultní nemocnice, v níž se za totéž platí 247 korun. Naopak pacienti v Nemocnici Boskovice, s.r.o. si připlatí 2100 korun.

Odlehčená sádrová dlaha na ruku je zase nejlevnější v Plzni, pacienti za ni připlatí 147 korun, tedy o 26 korun méně než na druhé Bulovce. Na poslední místo server opět umístil nemocnici v Boskovicích, kde se připlácí 1100 korun.

Server cekacidoby.cz nenabízí pouze kompletní celorepublikový přehled, pacienti mohou využít také srovnání v rámci jednotlivých krajů. Lidé přitom kromě fixačních dlah mohou na serveru zjistit také ceny za sádrové obvazy různých částí těla nebo oční čočky několika druhů. Už od listopadu, kdy projekt začal fungovat, server zveřejňuje čekací doby na plánované operace případně vyšetření v jednotlivých zařízeních.

"Do našeho přehledu jsme zahrnuli nejaktuálnější dostupná data, která nemocnice poskytují," poznamenal k tomu ČTK spoluautor projektu Tomáš Haškovec. "Z naší databáze leckdy zjistíte velmi zajímavé informace. Například to, že za kvalitní oční čočky někde zaplatíte o stovky korun více než v jiné nemocnici," podotkl.

Reklama

Výběr článků

Načítám