Hlavní obsah

Zpěvák Kalousek stane před soudem kvůli pojistnému podvodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Zpěvák Jan Kalousek, pražský zastupitel za ODS, stane před soudem. Státní zástupce na něj v pátek podal obžalobu. Kalousek je podezřelý z pojistného podvodu, za nějž mu hrozí až tři roky vězení. Svou vinu popírá. Podle policie se zpěvák podílel na machinacích s fakturami, které několik let prováděl jeden autoservis.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jan Kalousek

Článek

Kalousek již dříve řekl, že pokud bude obžalován, požádá o pozastavení členství v ODS. Dnes sdělil, že obžalobu zatím neobdržel. "Členství v ODS po obdržení pozastavím, jak jsem slíbil," uvedl.

Kvůli vyšetřování už odstoupil z placené funkce předsedy výboru pro informatiku a evropské fondy pražského zastupitelstva. Mandátu zastupitele se podle dřívějšího vyjádření do pravomocného rozhodnutí soudu vzdát nechce.

Kalousek se podle policie zapletl do trestné činnosti dnes už neexistujícího autoservisu, který vedl dvojí účetnictví - jedno pro finanční úřad a druhé pro pojišťovny. Údajně tak vznikla škoda 50 miliónů korun. Kalousek se prý se servisem dohodl, že navýší fakturu za opravu vozu. To ale zastupitel odmítá. V případu figuruje několik desítek lidí.

Pražský primátor Bohuslav Svoboda uvedl, že pokud soud rozhodne o Kalouskově nevině, bude se moci zastupitel vrátit do funkce předsedy výboru.

Kalousek působí v pražském zastupitelstvu od podzimu 2010, ODS ho tehdy těsně před volbami dosadila na místo lídra jedné z kandidátek. Patří k zastáncům primátora Svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám