Hlavní obsah

Emmerová zůstává v ČSSD, nebude kandidovat za zemanovce

Novinky, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalá ministryně zdravotnictví a poslankyně ČSSD Milada Emmerová nakonec nebude kandidovat v podzimních krajských volbách za Stranu práv občanů - zemanovci (SPOZ). Novinky o tom v úterý po schůzce s Emmerovou informoval předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miloš Zeman a Milada Emmerová

Článek

„Potvrdila mi, že zůstává na palubě, to znamená, že na podzim nebude kandidovat za SPOZ,“ řekl Sobotka Novinkám. „Beru věc jako uzavřenou,“ doplnil. Ještě před schůzkou špičky ČSSD na jednání politického grémia jasně sdělily, že s kandidaturou za konkurenční zemanovce nesouhlasí.

Před Emmerovou se nyní rýsuje možnost kandidatury do Senátu za ČSSD.  „Umím si Miladu Emmerovou představit jako kandidátku do Senátu, a pokud se plzeňská krajská organizace vydá tímto směrem, tak já je podpořím,“ řekl v nedělních Otázkách Václava Moravce první místopředseda ČSSD Michal Hašek.

Předseda SPOZ Vratislav Mynář obvinil ČSSD, že na Emmerovou tlačila a nakonec ji díky tomu zlomila. „Je to pro mě novinka. Tak trochu jsem si to dovedl představit, vzhledem k enormnímu tlaku, kterému byla paní Emmerová vystavena,“ řekl Mynář Novinkám.

Reklama

Výběr článků

Načítám