Hlavní obsah

Plzeňská práva se obávají změny Dobešova verdiktu

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Děkan plzeňské právnické fakulty Jan Pauly se obává, že nový ministr školství Petr Fiala bude chtít přehodnotit rozhodnutí svého předchůdce Josefa Dobeše. Ten škole přes negativní stanovisko akreditační komise prodloužil o čtyři roky akreditaci na klíčový magisterský obor.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Děkan plzeňských práv Jan Pauly na jednání akademického senátu fakulty

Článek

"Ministra stále trápí rozpor mezi pravomocným rozhodnutím ministerstva školství a negativním rozhodnutím akreditační komise," prohlásil děkan na pondělním jednání akademického senátu fakulty.

Pauly se spolu s vedením Západočeské univerzity setkal s Fialou ve středu. "Ministr výslovně prohlásil, že konkrétní řešení nezná. Považuje to za politickou otázku, kterou by řešil za účasti našeho vedení i akreditační komise," uvedl Pauly. "Musíme počítat s rizikem otevřením Pandořiny skříňky," varoval děkan.

Fakulta zatím stále neví, zda bude moci přijímat studenty na magisterský obor. Zda ministerstvo s tímto verdiktem čeká na případné zmíněné jednání, není jasné. "Nemyslím, že by to bylo vzájemně podmíněné. Ale nevím, to jsou věci, o kterých nerozhoduji já," řekl Právu Pauly.

Ministerstvo už dříve škole zakázalo přijímačky na méně významný bakalářský obor, univerzita proti tomu zřejmě podá rozklad. "Ten by měl mít snad úspěch," dodal Pauly. U magisterského studia bylo ale vedení univerzity proti přijímání nových studentů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám