Hlavní obsah

Závěr měsíce bude teplý, meteorologové slibují až 26 stupňů

• Aktualizováno
Novinky, jas

V následujících 30 dnech bude podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) nejteplejší závěr úvodní dekády, kdy by se teploty mohly dostat až na 26 stupňů Celsia. Následně se budou pohybovat kolem 20 stupňů, aby se v druhé polovině května dostaly opět k 25 stupňům. Meteorologové očekávají hojnou oblačnost s přeháňkami.

Foto: Petr Horník , Právo

Článek

Do konce dubna by mělo převažovat oblačno až polojasno, přechodně až zataženo. Místy se objeví déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Ve druhé polovině dekády očekávají meteorologové skoro jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle, v závěru dekády místy, přeháňky nebo bouřky.

Nejnižší noční teploty se budou nejprve pohybovat mezi sedmi a jedním stupněm Celsia, závěrem měsíce mezi 13 a sedmi stupni.  Přes den se maxima vyšplhají na 10 až 16 stupňů, na konci období dokonce na 20 až 26 stupňů.

Od 1. do 10. května by měla převažovat velká oblačnost s občasným deštěm, přeháňkami či bouřkami. Noční minima ze 13 až sedmi stupňů postupně poklesnou na devět až tři stupně Celsia. Odpolední maxima se zpočátku budou pohybovat ještě kolem 24 stupňů, následně pouze mezi 15 a 21 stupni.

V období do 11. do 20. května  předpokládají meteorologové velkou oblačnost, občas déšť nebo přeháňky, místy bouřky. Přechodně však může být i polojasno. V noci bude rtuť klesat na 11 až pět stupňů, přes den se dostane na 15 až 21 stupňů. Při zmenšené oblačnosti může být až 25 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám