Hlavní obsah

V šumperském babyboxu našli již třetí dítě, chlapec dostal jméno Martin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V babyboxu v šumperské nemocnici někdo ve čtvrtek v podvečer odložil malého chlapce. Jedná se celkem o 74. dítě, které bylo v České republice ve speciální skříňce nalezeno, a zároveň třetí v Šumperku. Dítě bylo v pořádku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Chlapec byl zdravý a na počest správce nemocnice Martina Pelnáře, s nímž jsme babybox zřizovali, jsem jej pracovně pojmenoval Martin," uvedl zakladatel babyboxů v ČR Ludvík Hess.

Matka odloženého chlapce zanechala ve skříňce také dopis. "Nepřála si, aby byl případ medializován. My toto přání akceptujeme a nebudeme o dítěti podávat bližší informace," řekla mluvčí nemocnice Hana Szotkowská.

Ve vyhřívané schránce v šumperské nemocnici se v minulosti objevily již dvě děti, v obou případech holčičky. Naposledy to bylo loni v červenci. "Nikdy by mě nenapadlo, že v tak malém městě, jako je Šumperk, budou odloženy již tři děti. Případů ale přibývá v celém Česku," posteskl si Hess.

Ten také připomněl, že během příštího týdne dosáhne počet babyboxů v Česku kulatého čísla, skříňka v Českých Budějovicích ponese pořadové číslo 50.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám