Hlavní obsah

Vichr lámal v Olomouckém kraji stromy, vyvracel sloupy a odnesl i střechu

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silný vítr zaměstnal v sobotu hasiče v Olomouckém kraji. Vyjížděli k desítkám událostí, které s ním byly spojeny. Jednalo se o vyvrácené stromy, sloupy elektrického vedení. Vichr odnesl odpoledne i část střechy z objektu na okraji Olomouce.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Střecha, kterou odnesl vítr, zavalila v sobotu v Olomouci auto.

Článek

„K události došlo v ulici Na ostrově v městské části Nové Sady. Střecha o rozměrech zhruba 10 x 15 m po pádu zavalila osobní vozidlo, naštěstí zde bylo zaparkováno a uvnitř nikdo nezůstal,“ řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Hasiči podle něj pomocí motorové pily střechu rozřezali na části a poté za použití hydraulické ruky technického speciálu ji nadzvedli a vozidlo vyprostili. „Vzhledem k obavám z vydatného deště také odkrytý prostor na střeše zakryli plachtou,“ uvedl Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči museli odstraňovat množství spadlých stromů. Vyjížděli i na komunikaci u Bělkovic - Lašťan.

Hasiči podle něj v průběhu dne vyjížděli v celém kraji k množství větrem vyvrácených či polámaných stromů. Odstraňovat je museli mj. v Bělkovicích - Lašťanech, ve Šternberku, Olomouci, Bouzově či na rychlostní komunikaci R35 poblíž Olomouce.

„V obci Vlaské došlo po pádu stromu také k poškození svodidel. Několik spadlých stromů odstraňovali společně s profesionální jednotkou také dobrovolní hasiči ze Starého Města na komunikaci mezi Chrasticemi a Hynčicemi. Na místo musela dorazit i hotovost energetiků a odpojit proud na sloupech elektrického vedení pro bezpečnost zasahujících jednotek,“ konstatoval Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Silný vichr odnesl část střechy z objektu v Olomouci.

V Olomouci museli podle něj hasiči pomocí výškové techniky odstraňovat uvolněné okenní dvířka na střeše objetu ve Studentské ulici a spadlý sloup elektrického vedení na ulici Velkomoravská.

Reklama

Výběr článků

Načítám