Hlavní obsah

Novým ředitelem Homolky je neurochirurg Šetlík

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Neurochirurg Michal Šetlík byl v pátek ministrem zdravotnictví Leošem Hegerem (TOP 09) jmenován novým ředitelem pražské Nemocnice Na Homolce. Ve funkci vystřídá dosavadního ředitele, rovněž neurochirurga, Vladimíra Dbalého, který se vrací na neurochirurgické oddělení nemocnice.

Foto: archiv Nemocnice Na Homolce

Michal Šetlík

Článek

„Po zralé úvaze jsem se rozhodl řídit doporučením výběrové komise, jakožto mého poradního orgánu a do funkce ředitele Homolky jsem jmenoval Michala Šetlíka. Přeji mu mnoho úspěchů v jeho funkci, a věřím, že velkou měrou přispěje k udržení vynikajících hospodářských výsledků nemocnice, i k jejímu dalšímu rozvoji ku prospěchu pacientů,“ uvedl v pátek ministr Heger s tím, že Šetlíka uvede do funkce v pondělí 19. března.

Doktor Šetlík až dosud byl primářem neurochirurgie Homolky. Svou lékařskou kariéru začínal v Ostravě, později pracoval v Ústřední vojenské nemocnici a nyní byl primářem neurochirurgie Homolky. Je specialistou na cévní neurochirurgii a chirurgii báze lební.

Podle Hegera nově jmenovaný ředitel bude mít za úkol především udržet a dále šířit dobré jméno nemocnice jakožto prestižního pražského zdravotnického zařízení se špičkovou kvalitou péče a udržet ekonomickou stabilitu i ziskové hospodaření nemocnice.

„Zaměřovat se bude zejména na nosné programy péče, kterými jsou léčba nemocí kardiovaskulárních a neurologicko-neurochirurgické povahy,“ uvedl Heger.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám