Hlavní obsah

Tuhá zima je stále v nedohlednu, v týdnu se ale mírně ochladí

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výhled počasí na nejbližší dny slibuje postupné ochlazení, které by mělo kulminovat v pátek. Zatímco v pondělí a úterý bude převládat oblačné počasí s přeháňkami, v dalších dnech očekávají meteorologové spíše polojasno.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Článek

V pondělí by se odpolední maxima měla pohybovat v intervalu dvou až šesti stupňů, na horách v tisíci metrech kolem minus dvou. Český hydrometeorologický ústav upozornil, že v polohách nad 600 metrů se mohou tvořit sněhové jazyky, na horách i závěje.

Oblačné počasí se sněhovými přeháňkami bude převládat i v úterý. Ty mohou být v nížinách zpočátku i dešťové. Noční teploty klesnou na dva až minus dva stupně, denní se vyšplhají na nulu až čtyři stupně.

Oblačno až polojasno bude pokračovat i ve středu. Na horách se mohou ojediněle objevit sněhové přeháňky. Noční teploty minus dva až minus šest, denní minus tři až jeden stupeň.

Ve čtvrtek bude více oblačnosti na severozápadě, na zbytku území bude převládat polojasno. V noci bude rtuť klesat na minus čtyři až minus osm stupňů, přes den se dostane na minus jeden až tři stupně.

Po zbytek týdne bude převládat velká oblačnost se sněžením či přeháňkami. V noci budou klesat teploty až k minus osmi stupňům, přes den se budou pohybovat mezi minus čtyřmi a jedním stupněm.

Dlouhodobá prognóza

Úvod února od 1. do 10. dne bude převládat "převážně polojasno až oblačno, ojediněle se srážkami, většinou sněhovými". Noční minimální teploty poklesnou na minus jeden až minus sedm stupňů, při malé oblačnosti na sněhové pokrývce až minus 12. Denní maxima očekává ČHMÚ mezi minus dvěma a čtyřmi stupni.

Dekáda od 11. do 20. února přinese oblačnou až polojasnou oblohu. Místy se budou vyskytovat srážky, které by měly být vesměs sněhové. Noční minima zůstanou v intervalu mezi minus jedním a minus sedmi stupni, denní maxima mezi minus jedním a pěti stupni Celsia.

Srážkově i teplotně označují meteorologové následující období za průměrné.

Reklama

Výběr článků

Načítám