Hlavní obsah

Kvůli azbestu se uzavře tělocvična českotěšínského gymnázia

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Těšín

Problémy s azbestem ve sportovní hale přistavené k českému gymnáziu v Českém Těšíně musí nyní řešit vedení školy. Ředitel Tomáš Hudec Právu ve středu dopoledne sdělil, že tam byl měřením potvrzen azbest ve venkovním plášti budovy. Nyní zde probíhají měření uvnitř sportovního zařízení. V každém případě však ředitel chce tělocvičnu pro studenty uzavřít a požádat kraj o rekonstrukci haly.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Už nyní víme, že zde azbest máme, nyní jen čekáme, jestli se vyskytují nebezpečné látky i uvnitř haly. V každém případě to však znamená, že halu uzavřeme a nebude využívaná. Požádáme svého zřizovatele, kterým je Moravskoslezský kraj, o rekonstrukci objektu, který byl k historické funkcionalistické budově naší školy přistaven v 80. letech minulého století,“ sdělil ředitel Hudec.

Dodal, že i kdyby se azbest neprokázal uvnitř sportovní haly, tak v každém případě bude uzavřena, jelikož jsou zde i jiné velké problémy. „Také proto jsem měření azbestu sám na vlastní triko a ze svých peněz objednal u soukromé firmy už před měsícem a teprve potom se rozjela ta velká aféra kolem azbestu na školách v Česku,“ vysvětloval situaci ředitel.

Uzavření sportovní haly bude pro školu znamenat větší potíže při zajištění výuky tělocviku. „Máme naštěstí ještě ve staré budově jednu tělocvičnu, studenti mohou chodit i plavat na bazén,“ plánoval ředitel.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám