Hlavní obsah

Spisovatelé Paroubkovi si pořídili dům v Řecku za pět miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manželé Paroubkovi si na jaře pořídili dům na řeckém ostrově Ithaka a i s rekonstrukcí za něj zaplatili kolem pěti miliónů korun. Manželka šéfa LEV 21 Jiřího Paroubka Petra prozradila, že koupi domu jim umožnily příjmy z vydání jejich knih a z odkoupení autorských práv na Paroubkovy knihy. Informoval o tom server Týden.cz.

Foto: Petr Horník, Právo

Petra Paroubková s manželem Jiřím.

Článek

Paroubkovi si přitom nedávno koupili i rodinný domek v pražské Velké Chuchli za 8,5 miliónu korun. Na novostavbu prý získali peníze z prodeje svých dvou pražských bytů a část financovali z hypotéky.

K domu v Řecku Paroubková řekla, že na ostrov Ithaka jezdí pravidelně 15 let a „jednou na stará kolena by tam ráda dožila“. Koupi jim zprostředkovala řecká kmotra jejich dcery. Původní majitelé prý za polovinu dvojdomku o velikosti asi 100 metrů čtverečních chtěli 120 000 eur (asi tři milióny Kč), nakonec jim to podle Paroubkové zlevnili na 100 000 eur (asi 2,5 miliónu Kč). „Štěstí bylo i v tom, že dům patřil více vlastníkům, kteří potřebovali peníze, a proto se domluvili na slevě,“ řekla Paroubková s tím, že rekonstrukce stála 92 000 eur (asi 2,3 miliónu Kč).

Za dům manželé podle Paroubkové zaplatili penězi, které měli za vydání svých knih. Paroubková uvedla, že prodejem 10 000 kusů své knihy vydělala přes milión korun a navíc měla i úspory. „Manžel podepsal s vydavatelstvím Prostor smlouvu na čtyři milióny. Včetně autorských práv. A jenom titulu Plnou parou v politice se prodalo 40 000 kusů. Milión dostal jako zálohu, a to přihlásil i do majetkového přiznání politiků, a zbylé tři milióny doplatek byl letos,“ doplnila Paroubková.

Média již dříve informovala, že Paroubková má většinový podíl v nakladatelství Columbus a Paroubek podepsal smlouvu s vydavatelstvím Prostor na své další knihy a dostal na ně zálohu milión korun. Bývalý premiér a předseda ČSSD Paroubek má za sebou už vydání několika děl, která čerpají z jeho politické činnosti. Paroubková loni představila veřejnosti knihu s názvem V botičkách od Diora.

Reklama

Výběr článků

Načítám