Hlavní obsah

Praha vyměnila členy dozorčích rad dalších městských firem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští radní v úterý schválili personální změny v dozorčích radách Obecního domu a Pražské vodohospodářské společnosti, jejichž je Praha vlastníkem. Své funkce opouští osm členů dozorčích rad včetně předsedy dozorčí rady Obecního domu. Radní zároveň vybrali jejich nástupce, kteří začnou v dozorčích radách působit od 7. prosince. Pokračuje tak personální obměna související s novou koalicí ODS a TOP 09.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Obecní dům v Praze

Článek

Ve funkci v úterý skončil předseda dozorčí rady Obecního domu, sociální demokrat Karel Ptáčník a člen rady, zastupitel Suchdola Antonín Ptáček (ODS). Místo nich vybrali radní poslankyni za ODS Janu Černochovou a pražskou zastupitelku za TOP 09 Ludmilu Štvánovou.

Z dozorčí rady Pražské vodohospodářské společnosti rada odvolala starostu Prahy 7 Marka Ječménka (ODS), starostu Prahy 11 Dalibora Mlejnského (ODS), místostarostu Prahy 6 Jana Zárubu (ODS) a občanského demokrata Jiřího Fremra.

Končí i Jan Slezák (ČSSD) a odvolaný místostarosta v Praze 11 Oleg Rybníkář (ČSSD). Nahradí je pražští zastupitelé za TOP 09 Milan Effenberk Růžička a Petr Trombik, zastupitel v Praze 11 Stanislav Urbánek (TOP 09) a občanští demokraté Petr Horák a Vojtěch Kos.

Už minulý týden radní vyměnili několik členů dozorčí rady pražského dopravního podniku. Následně rezignoval ředitel podniku Martin Dvořák. V následujících týdnech se očekávají personální změny také třeba v Pražských službách.

Reklama

Související témata:

Související články

Pražský dopravní podnik dočasně vede Stůj

Pražský dopravní podnik (DPP) od pondělí dočasně vede dopravní ředitel Jaroslav Stůj. Ve funkci vystřídal dosavadního šéfa Martina Dvořáka, který ve čtvrtek...

Výběr článků

Načítám