Hlavní obsah

Dobeš chce Bátoru udržet, mohl by opět dělat poradce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ministr školství Josef Dobeš na pondělní tiskové konferenci ocenil práci bývalého personálního šéfa úřadu Ladislava Bátory, který minulý týden na ministerstvu na vlastní žádost skončil. Ministr chce, aby mu Bátora dělal na minimální úvazek poradce.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr školství Josef Dobeš (VV)

Článek

Podle Dobeše by mu mohl Bátora dělat poradce na desetinový úvazek. Právě na pozici poradce přitom Bátora, který vzbudil odpor části veřejnosti svými sympatiemi k pravicovým radikálům, stál na ministerstvu letos v únoru.

Ministr ocenil, že Bátora svým působením v čele personálního odboru ušetřil resortu zhruba 150 miliónů korun a podařilo se mu i zredukovat počet ústavů spadajících přímo pod ministerstvo ze 17 na 12.

Právě na dokončení restrukturalizace jednoho z rušených ústavů by měl Bátora dle ministra dohlédnout.

"Každý se do něj mohl beztrestně obout, kopnout si do něj," uvedl k působení svého úředníka ministr na tiskové konferenci.

Reklama

Související témata:

Související články

Bátora skončil na ministerstvu školství

Kontroverzní úředník ministerstva školství Ladislav Bátora se vzdal funkce zástupce vrchního ředitele kabinetu. Z ministerstva úplně odejde, řekl novinářům....

Výběr článků

Načítám