Hlavní obsah

Slunečné počasí s příjemnými teplotami vydrží i na počátku října

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měsíční výhled počasí slibuje podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) nejčastěji polojasnou oblohu s teplotami do 20 stupňů Celsia. Připravit se musíme na ranní mlhy v polovině října se přidají i ranní mrazíky a srážky.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

V období do konce září bude podle předpovědi jasno až polojasno. Objeví se ranní mlhy a nízká oblačnost. V noci bude rtuť teploměru klesat k intervalu 10 až čtyři stupně, postupně 12 až šest stupňů. Také odpolední maxima budou mít vzestupnou tendenci, a tak zatímco v úvodu období se budou pohybovat mezi 16 a 22 stupni, postupně se dostanou až na 19 až 25 stupňů Celsia.

První říjnová dekáda bude pokračovat v nastoleném trendu. "Zpočátku bude jasno až polojasno, ráno a dopoledne ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Postupně až oblačno, místy s občasnými přeháňkami nebo deštěm," očekávají meteorologové. Noční teploty budou klesat na 11 až šest stupňů, postupně pouze devět až čtyři stupně. Ochlazovat se bude i přes den. Zpočátku se budou odpolední maxima pohybovat mezi 18 a 24 stupni, postupně budou klesat na 13 až 19 stupňů.

V období od 10. do 20. října bude převážně polojasno až oblačno. Místy se budou objevovat přeháňky. Postupně budou přibývat srážky. Ráno se mohou objevovat první mrazíky, většinou by se však měly nejnižší teploty pohybovat mezi osmi a dvěma stupni. Odpoledne se rtuť teploměru bude šplhat na 11 až 17 stupňů Celsia.

Výhled počasí dle ČHMÚ
21. až 30. záříjasno až polojasno, maxima 16 až 22, postupně 19 až 25 °C
1. až 10. říjnajasno až polojasno, poté více oblačnosti, maxima 18 až 24, postupně 13 až 19 °C
11. až 20. říjnapolojasno až oblačno, maxima 11 až 17 °C, ráno přízemní mrazíky
Zdroj: ČHMÚ

Reklama

Výběr článků

Načítám