Hlavní obsah

Do Ostravy přiletěli zranění turisté ze zájezdu do Řecka

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

„Bylo to nečekané, najednou do nás zezadu narazilo auto. Takhle jsme si dovolenou nepředstavovali, ale mohlo by se to stát kdekoliv. Je to tragédie,“ svěřila se Právu zraněná Jana Hranická po vystoupení z letadla. To přistálo na mošnovském letišti u Ostravy v sobotu krátce po půl deváté ráno.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Zraněný dvanáctiletý chlapec se svou matkou po příletu na ostravské letiště.

Článek

Charterovým letem přiletělo z Řecka deset cestujících, z toho šest bylo zraněných, převážně na končetinách. Také dvanáctiletý syn Jany Hranické, Jan, musel v Řecku do nemocnice se zraněným kolenem. Z letadla jej museli vynést do minibusu na nosítkách. „Do školy nepůjdu, doufám, že se mi noha brzy zahojí. V řecké nemocnici se o nás hezky postarali,“ řekl chlapec.

Nikolas Mumulous, majitel ostravské cestovní kanceláře Nikolas Tours, která zájezd do Řecka pořádala, před minibusem Právu řekl, že nyní zraněné klienty rozvezou do nemocnic a lékaři rozhodnou o jejich další zdravotní péči.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

„V řeckých nemocnicích zůstávají ještě tři lidé. Dva jsou ve stabilizovaném stavu, třetí je na tom o něco hůře. Ale v pátek jsem hovořil s lékařem a prognóza je dobrá. Všichni jsou pojištěni, takže za dřívější návrat z dovolené budou odškodněni,“ líčil Mumulous a dodal, že ostatky tří zahynulých klientů převezou z Řecka během příštího týdne.

Při nehodě, která se stala ve středu 14. září odpoledne na řecké dálnici na trase Ioannina – Kozani, zahynuly na místě dvě ženy. Jeden muž pak po převozu do nemocnice. Autobus se právě vracel z návštěvy klášterů ve středním Řecku, když do něj zezadu narazil velký terénní vůz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám