Hlavní obsah

Z Kohouta se stal varnsdorfský šéf

Právo, koc
Varnsdorf

Aktivista Lukáš Kohout, který se svého času vydával za asistenta ministra Kavana a na náklady Sněmovny cestoval po světě, se stal šéfem varnsdorfské majority. Místní ho uznávají a chrání. Před sobotním pochodem svolával obyvatele města na náměstí ze střešního okénka jedoucího vozu.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Mystifikátor Lukáš Kohout dav rozlítil.

Článek

To se nelíbilo policistům, kteří ho za toto extempore legitimovali. Přítomní okamžitě reagovali pískotem a pokřiky na adresu strážců zákona. Ti ho po domluvě propustili.

Kohout si chvíle „slávy“ před zástupci médií očividně užíval. Stejně jako o několik desítek minut později, kdy ho policisté zadrželi a chtěli odvést na služebnu. Několik lidí bránilo dodávce v odjezdu vlastními těly.

Varnsdorfský rodák, který se údajně vyučil kuchařem-číšníkem a do města se vrátil po své pražské „podvodnické“ anabázi, využil situace a postavil se do čela protiromského hnutí ve Šluknovském výběžku. Proslýchá se, že se jeho žena před časem zamilovala do Roma a z kluka, který se dříve s menšinovými Varnsdorfany kamarádil, se ze dne na den stal jejich úhlavní nepřítel.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám