Hlavní obsah

Léto skončí v přeháňkách, slunce bude dál bojovat s mraky

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí na následujících 30 dní slibuje dle dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) teploty mezi 20 a 27 stupni. Počasí bude mít i nadále proměnlivý charakter a slunečné dny se budou střídat s deštivými.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Začátek a konec dekády od 11. srpna do 20. srpna přinese převážně polojasné počasí s ojedinělými přeháňkami nebo bouřkami. Uprostřed období očekávají meteorologové oblačnosti i srážek více, a to na celém území.

"Nejvyšší denní teploty budou zpočátku 20 až 24  stupňů Celsia s postupným oteplováním na 24 až 28  stupňů," konstatuje předpověď. Ve druhé polovině dekády se nejprve ochladí na 19 až 23 stupňů a následně se znovu oteplí na 23 až 27  stupňů Celsia.

Posledních deset srpnových dní bude ve znamení proměnlivé oblačnosti, přičemž druhá polovina bude teplejší než začátek období. Odpolední maxima se budou pohybovat mezi 18 a 24 stupni, postupně se oteplí až na 27 stupňů.

Nestálý charakter počasí se střídáním slunečných a oblačných dní s občasnými srážkami bude pokračovat i na počátku září. Teploty přes den budou kolísat mezi 17 až 23 stupni, při zmenšené oblačnosti může být až 26 stupňů.

Výhled počasí od 11. srpna do 10. září
11.až 20. srpna
polojasno s přeháňkami, uprostřed období více oblačnosti, maxima 20 až 27 stupňů
21. až 31. srpna
proměnlivé počasí s přeháňkami, maxima 18 až 27 stupňů
1. až 10. září
proměnlivé počasí s přeháňkami i slunečnými dny, 17 až 26 stupňů
Zdroj: ČHMÚ

Reklama

Výběr článků

Načítám